top of page

AVIATORILOR

Memorialul Aeronauticii
Tema propusa: senzatia de zbor, de 3 grade de libertate.
 
Mod de realizare:
De-a lungul B-dului Aviatorilor se desfasoara un film in cadre fixe cu doua avioane in zbor in formatie, intr-un usor viraj stanga-dreapta. La fiecare 15 m se remarca o silueta de aparat de zbor (planor) cu o aripa in planul carosabilului,traversandu-l si cealalta elansandu-se in zona pietonala. Monumentele se afla in extremitatile verticale ale aripilor, folosite in aviatie pentru a diminua rezistenta indusa. Aripile plutesc peste zona verde ce poate fi astfel continua, neatinsa, pe toata lungimea bulevardului. In aceasta zona verde sunt amplasate bancutele in forma de nori albi tip cumulus, din PVC translucid termoformat, iluminate in interior cu ajutorul unor celule fotovoltaice. Aripile "avionului" vor fi realizate din ciment alb, iar inscrisurile din bronz, cu corpul de litera de proportiile celor de pe statuia Aviatorilor. 
 
Perceptii:
- Din masina: Viteza masinii va accentua senzatia de zbor usor leganat datorita curbarii bulevardului cu 1.5m stanga-dreapta.
- De pe bicicleta: Din viteza bicicletei se poate experimenta senzatia de zbor in formatie datorita unghiului in care se afla biciclistul fata de intreg ansamblul.
- Din mers: Mersul pe jos ofera o imagine mult mai profunda a intregului proiect. Se pot observa monumentele, iar accesul la ele se face de pe aripile ce se desprind usor de pe sol.
Echipa:
 
arh. Dragos Teodorovici
arh. Claudia Bingol
bottom of page