top of page

CASA ARC

Case tip seria ARC
Detalii proiect:
- Sconstruita=110mp
- Stotala=210mp

Aceasta casa face parte dintr-o serie de case tip (seria ARC, varianta L), prezentate pe site-ul www.infoproiectecase.ro, de catre brandul "Tinda", creat de Cladra Arhitect. Aceste case pleaca de la aceeasi structura, dar au marimi diferite.

 

Descrierea proiectului 

 

*O casa flexibila si eleganta ce nu se demodeaza, ci imbatraneste frumos, inspirata din arhitectura romaneasca cu pridvor si bolti generoase.

*O investitie in viitor. Studiind tipologia arhitecturii romanesti, propunem o serie de proiecte de case in care facem o sinteza imagistica care raspunde intr-o mare masura unui gust comun.

*O noua casa cu tinda/ prispa/ cerdac.

*O casa ce creste odata cu familia si nevoile si posibilitatile ei.

*O casa economica si suficienta.

 

 De ce arata asa?

*De multa vreme ne gandim la o casa “vie”, o casa care sa creasca odata cu nevoile familiei, care este inotdeauna suficienta si economica.

*Avantajul acestor modele de case este ca chiar daca se doreste o extindere, casa arata intotdeauna terminata. Pe scurt, este o structura care adaposteste atatea spatii cat are nevoie fiecare. Daca, de exemplu, o familie tanara opteaza pentru varianta XS, dupa o vreme se poate extinde atat parterul, cat si etajul, fara santiere greoiae si fara sa fie afectata structura sau imaginea exterioara a casei. Mai mult decat  atat, viata privata din interiorul casei poate continua nestingherita de eventualele santiere pentru extinderi.

*Multe familii fac eforturi financiare mari atunci cand isi construiesc o casa, iar cand o fac, de multe ori nu mai au resurse financiare sa o termine si traiesc intr-un saantier permanent. Aceste planuri de case vin in intampinarea celor ce-si doresc o locuinta pe care sa si-o creasca in functie de posibilitatile financiare si nevoile lor.

*Tinda sau terasa acoperita catre curte este elementul cel mai important al casei, atat estetic, cat si functional. Functia acestui portic sau prispa – atat la intrare, cat si in curte- este de a crea un spatiu tampon intre exterior si interior. Vara, soarele nu incalzeste direct geamul livingului sau usa de la intrare, iar iarna, zapada nu ajunge in zona tamplariei. Prispa este o invatatura veche romaneasca care s-a nascut din intelegerea naturii si a climei locale si pe care noi o reinterpretam in aceste proiecte de case.

 

 Cum functioneaza?

*In proiectul acesta sunt 6 marimi de casa pe aceeasi structura, astfel incat i se pot adauga camere cand este nevoie, fara interventii structurale.

*Accesul in casa se face printr-o arcada generoasa ce onoreaza intrarea.

*In toate variantele prezentate, la intrare este un hol de distributie din care se poate ajunge intr-un birou sau bucatarie, acest spatiu fiind separat astfel de zona livingului.

*Camera de zi este centrul casei ce comunica cu toate functiunile.

*Proiectul este gandit pe o structura in cadre de beton armat cu pereti de inchidere din caramida cu goluri, dar poate fi realizat si cu o structura de lemn si pereti din chirpici. *Proiectul este prezentat cu fatade tencuite. In varianta XL puteti vedea si alte materiale pentru fatada: caramida aparenta, lemn. In aceste imagini se poate observa cum sunt combinate materialele astfel incat sa scoatem in evidenta anumite elemente arhitecturale ale casei: arcadele, nivelul parterului sau nivelul etajului.

*La aceste modele de case ne-am concentrat pe scara redusa a cladirii. Arcadele fatadelor sunt desenate intr-o anumita proportie (ianaltime/ latime) astfel incat sa creeze o atmosfera calda, intima, de camin.

*Obloanele fac parte integranta din designul exterior al casei, nu numai din punct de vedere estetic, ci si functional. Ele sunt aparatorii casei si vara si iarna, oprind temperaturile extreme sa atinga suprafetele vitrate ale casei. Datorita acestor obloane, vara se poate si renunta la aer conditionat, iar iarna constituie o protectie semnificativa impotriva gerului si viscolului. Este o solutie durabila, economica si eleganta. In acelasi timp, obloanele sunt sistemul de securitate al casei. In cazul unei vacante, aceste obloane isi fac treaba de aparatori cu adevarat pentru ca pot sigila casa astfel incat sa nu se poata vedea nimic in interior.

*Instalatiile se discuta si se stabilesc impreuna cu clientii datorita particularitatilor sitului si dorintelor dansilor. Oferim solutii economice, verzi, in functie de buget si de preferinte. Noi facem recomandari pentru instalatii pentru fiecare caz in parte.

*Aceste proiecte de case variaza intre 75mp in varianta XXS1 si 230mp in varianta XL. Alegeti-o pe cea care vi se potriveste.

bottom of page