EXTINDERE COLEGIUL NATIONAL TUDOR VIANU

Studiu de fezabilitate Scoala I-VIII Tudor Vianu

1/12
Detalii proiect:
Adresa:
str. arh. Ion Mincu nr.10
Bucuresti
Extinderea:
D+P+2E+3Eretras
-16 sali de clasa I-VIII
- sala de festivitati
- biblioteca
- cantina
- administratie scoala
- minicampus
 
Scdesfasurata=5700mp

Terenul ales de catre beneficiar pentru dezvoltarea acestei investitii are o deschidere la strada de ~69m si o lungime de ~134m. Forma terenului permite extinderea cladirii pe partea din spate, in locul salii de festivitati demolate. Aceasta solutie pastreaza configuratia spatiala a curtii initiale a liceului si ofera un fundal reprezentativ intregului ansamblu. Prin preluarea sectiunii fatadei liceului existent in stalpii traveilor cladirii propuse se continua arhitectura cladirii vechi, expandandu-se,  oferind deschideri generoase si transparenta maxima. Scenariile propuse se vor diferentia la nivel de materiale si echipamente si dotari alese si nu la nivel urbanistic, functional si formal.

        Corpul cladirii noii scoli va avea functiunea de invatamant primar si gimnazial. Aceasta scoala va adaposti 16 sali de clasa, I-VIII, cate 2 pentru fiecare an scolar. 3 functiuni majore vor lega functional liceul existent de noua cladire: sala de mese de 200 persoane, sala de festivitati de 300 de persoane si biblioteca, care va acomoda 100 de persoane. Pentru o functionare optima, aceste spatii comune celor doua scoli pe care le-am enumerat mai sus vor fi amplasate intre cele doua scoli- cea veche si cea noua.

Accesul elevilor si profesorilor in cladire se face pe latura de sud. Se vor amenaja 5 locuri de parcare in dreptul noii porti create pe latura sudica, cu acces din str. Barbu Vacarescu. Aprovizionarea liceului se face din str. Arh.Ion Mincu, iar accesul in cladire se va face pe la nodul vertical de pe fatada est. Pentru obtinerea unei transparente cat mai mari, traveea demarcata de stalpii “decupati” din fatada liceului existent, este compusa din deschideri transparente maxime – tamplarie de Al cu geam termopan, din parapet pana in grinda si intre cei 2 stalpi si parapeti finisati cu casete termoizolante cu panouri metalice tristrat. Deasemenea, in fiecare travee propunem un grilaj metalic cu rol de bris-soleil si suport pentru plante agatatoare ce vor fi plantate pe terasa cladirii. Avand in vedere faptul ca in prezent educatia se apropie din ce in ce mai mult de natura, proiectul prevede spatii exterioare in care elevii sa poata invata si experimenta concepte noi de permacultura. De aceea, atat pe terasa, cat si in curte, spatiile verzi ocupa un rol deosebit in acest proiect.