top of page

HOTEL 5* DOAMNEI 12

Fashion district design concept hotel

DETALII PROIECT

- functiunea: hotel 5*

- regim de inaltime: 4S+P+6E;

- Hmax la cornisa=26.9m (acelasi cu fatada existenta);

- Hmax =35.05m (cota superioara cupole propuse);

- Scpropus=1325m2;   POT=100%

- Sdpropus suprateran      =7773.6m2;     CUT=5.866

- Sutila desfasurata=10423.35 m2

S construita desfasurata =  13436.60 m2 (din care S subsoluri = 5663mp)

              V ≈  61388.90 m3

 

Amplasament: str. Doamnei 12 Bucuresti

Client: INTERCROSS srl

Faza: PUZ

 

Descriere generala

 

Situatia existenta

Conform Studiului Istoric intocmit in martie 2004 de S.C. URBANA S.A.(autori – prof.dr.arh.Sanda Voiculescu, arh.Serban Popescu Criveanu), imobilul este inscris in lista monumentelor istorice la poz.869, cod B-II-mB-18590, a fost construit in 1886 cu un regim de inaltime S+P+2 – structura din caramida (plansee din grinzi metalice dese si boltisoare din caramida) si suprainaltat cu 3 nivele (cu modificarea fatadelor) in 1930 - 1932 – structura din beton – interventie care a redus semnificativ gradul de rezistenta la cutremur. 

 

Situatia propusa

Se propune realizarea unei constructii cu functiuni publice la primele doua niveluri (parter si mezanin - in principal magazine de moda de renume - PRADA, GUCCI, FENDI, ARMANI) si hotel de 5*la urmatoarele etaje si o parte din primul subsol. La ultimul nivel hotelul va avea un restaurant belvedere si SPA.

Holul de intrare al hotelului precum si mai multe cafenele care vor alimenta spatiul pietonal din str. Blanari vor ocupa o parte din suprafata parterului. Cladirea va avea 4 niveluri subterane cu parcaje si spatii tehnice cu acces separat din str. Smardan. Planimetria parterului va permite realizarea unei legaturi pietonale semi-publice intre str.Blanari si str.Smardan. Primul subsol cu o inaltime libera mai mare, va avea 3 sali de conferinte cu acces dintr-un foyer legat de scara monumentala.

 

Cladirea respecta cele mai inalte cerinte din punct de vedere al calitatii spatiilor interioare si a fatadelor. Se doreste redobandirea calitatii de reper urban pe care o detinea volumul cladirii in 1896. Atmosfera spatiilor interioare va aminti de ambianta de sfarsit de sec.XIX.

 

Dispunerea spatiilor adaugate peste cota cornisei existente (restaurant, SPA) vor avea un rol hotarator in definirea viitorului “reper urban” in raport cu piateta din fata Bancii Nationale si a celorlaltor strazi ce converg in acest punct. Se propune astfel constructia a 2 cupole din sticla asezate in dreptul celor doua colturi ale cladirii (str.Doamnei intersectata cu str.Smardan – cupola 1 si str.Doamnei intersectata cu str.Blanari – cupola 2). Cupola 1 va marca axul piatetei din fata Bancii Nationale, iar cupola 2 va fi capat de perspectiva pentru strada Doamnei venind dinspre bulevardul I.C.Bratianu.

Cele doua cupole vor adaposti spatiile pentru mic dejun ale restaurantului.

Forma si proportiile celor doua cupole a rezultat dintr-un studiu comparativ al cupolelor existente in zona (Muzeul National de Istorie, Palatul Casei de Economii si Consemnatiuni, Banca BCR etc.)

bottom of page