top of page

HOTEL COCORA SINAIA

Salutam respectuos arhitectura Sinaiei...

Constructii existente:

Suprafata construita =171.4mp

Suprafata construita desfasurata=657.3mp

 

Constructii propuse:

Suprafata construita =1200mp

Suprafata construita desfasurata=11400mp

 

P.O.T.existent=6%                                C.U.T.existent=0.23

P.O.T.propus =50% cu terase inierbate  

C.U.T.propus =4

 

Client: Mengotti

Faza: Certificat de Urbanism

Amplasament: Sinaia

Colaborator:

arh. Alexandru Odaianu

Descrierea investitiei propuse:

 

Extras din studiul istoric elaborat de d-na arh. Georgeta Gabrea, studiu ce constituie insasi tema de proiectare:

“Recomandari urbanistice si de arhitectura

  • Se va pastra caracterul de zona protejata si se vor respecta prevederile acestora.

  • Prin ilustrarea de tema si cea urbanistica se vor urmari urmatoarele:

  • Respectarea cornisei de la nr. 9-11

  • Reluarea unor detalii, intr-o maniera stilizata, in tratarea arhitecturii fatadelor noului edificiu

  • Functionalitatea noului imobil va fi in concordanta cu cea a zonei, respective o functiune hoteliera, alimentatie publica, comert, spatii muzeale pentru orasul Sinaia, centru de conferinte

  • Se va pastra caracterul de zona protejata si se vor respecta prevederile acestora.

  • Se va realiza un front la strada Spatarul Mihail Cantacuzino, front care va determina cornisa si arhitectura strazii. Se va tine seama de arhitectura de pe partea cealalta a strazii.

  • Materialele folosite pentru finisajul fatadelor vor fi materiale uzuale folosite in Sinaia, adica lemn sau/si piatra. Peretii de sticla se vor folosi cu moderatie si intr-o maniera in care acestia sa fie integrati in arhitectura generala.

CONCLUZII

  • Centrele de conferinta atat de cautate si solicitate nu sunt suficiente si nu sunt intotdeauna la nivelul cerut de tehnologia comunicarii de astazi. Hotelurile de 5 * lipsesc complet.

  • Orasul este practic un muzeu de arhitectura care ar trebui ingrijit ca atare. Din desfasurarea de pe strada Octavian Goga a situatiei existente, se vede ca aceasta strada are pe latura dinspre nord, o desfasurare haotica. In acest sens, propunerea care se va face va trebui sa respecte registre, detalii,  materiale si nu in ultimul rand cornisa, pentru a ordona acest front. Noul ansamblu turistic va fi integrat in arhitectura orasului Sinaia si va constitui un pas spre castigarea prestigiului international de alta data al localitatii.”

 

Propunerea

  • Stilistica. Arhitectura montana, ludica, germana, a orasului Sinaia este reinterpretata intr-o maniera contemporana, proaspata, confortabila. Facand o reverenta gratioasa trecutului, proiectul isi asuma in totalitate modernitatea prin adoptarea unui design care “joaca” dupa regulile arhitecturii Sinaiei, produsul fiind o prezenta urbana foarte actuala.

  • Functiunea. Se propune un hotel de 5* care va adaposti dotari ca: centru de conferinte, alimentatie publica, bar de zi si de noapte, galerie de arta, SPA, fitness, piscine, patinoar. In plus, situl va oferi orasului spatii publice- locuri de joaca, terase si piatete accesibile prin scara pietonala ce uneste cele doua strazi.

  • Structura. Rezistenta cladirii se va rezolva intr-o structura mixta, astfel incat, daca fundatiile si subsolurile se vor realiza din beton armat, suprastructura ultimelor niveluri va fi exprimata in fatada, prin contravantuirile de lemn ce constituie insusi designul general al ansamblului.

bottom of page