top of page

PENSIUNEA BUGEAC

Malul abrupt al falezei a lasat parca un animal de apa sa incremeneasca acolo, sa se amestece cu lutul locului, sa se acopere cu stuf si sa adaposteasca oameni care sa se bucure de frumusetea naturii...
Suprafete si functiuni
Pensiunea
- 15 unitati de cazare
- restaurant
- terase
S totala=1650mp
 
Cherhana
S totala=2200mp
 
Client: Complex Grup srl
Amplasament: Sat Bugeac, Com. Ostrov, jud. Constanta
Faza: Proiectare

Ansamblul de constructii al investitiei de la lacul Bugeac cuprinde 2 functiuni diferite, dar complementare. Este vorba de o pensiune turistica si de o cherhana, ambele moderne, ambele vor indeplini cerinte conform normelor europene in ce priveste calitatea si confortul pentru fiecare functiune in parte.

De exemplu, in ce priveste energia, se va opta pentru energii alternative (panouri solare sau fotovoltaice, statii eoliene combinate cu centrale termice pe diferenta de caldura). Aceasta investitie se doreste a fi eminamente ecologica, dat fiind faptul ca se afla intr-un sit natural exceptional, (Natura 2000) bogat in fauna si flora, cu monumente ale naturii.

Prin arhitectura pe care o propunem dorim sa respectam natura inconjuratoare, dar si traditia locala de construire care s-a pastrat sute de ani in acest spatiu izolat si acum de civilizatia urbana. In acest sens, vom opta pentru materiale naturale locale: stuf pentru acoperis, chirpici pe structura din lemn pentru pereti, terase din dulapi de lemn, pontoane asezate pe piloti de lemn... Pe cat posibil, economia santierului va consta in gasirea materialelor locale, chiar si pentru simplul fapt ca cel mai apropiat oras romanesc (Calarasi) se afla peste Dunare si aducerea de materiale noi va fi anevoioasa. Intregul ansamblu se va construi in aceasta idee – pur ecologica, inclusiv cherhanaua, moara si silozurile. Acelasi aer dobrogean va respira tot complexul, unduit de moliciunea lutului de langa apa.

 

 

Aceasta pensiune se va axa pe turismul de sfarsit de saptamana. Clientii pot fi bucuresteni sau bulgari, pescari sau pur si simplu iubitori de natura si liniste. Aici se deschide un peisaj dobrogean de o bogatie geografica rar intalnita. Situl pe care se propune amplasarea pensiunii se afla pe locul vechilor ghetarii, langa o faleza inalta, cu deschidere de aprox. 100m spre lac, langa cherhanaua existenta.

Pensiunea de la lacul Bugeac are 3 categorii de camere, diferentiate prin dotari si suprafete. Toate camerele se vor orienta spre lac, intr-un unghi usor divergent astfel incat sa se respecte intimitatea fiecarei categorii de camere. Spre lac, fiecare camera va avea o prispa. (cele mai luxoase camere vor avea prispele separate intre ele cu pereti, iar celelalte se vor deschide spre doua prispe lungi care vor transforma in niste foisoare acoperite unde se poate face un gratar, se poate face o masa intima intre prieteni…

Restaurantul cu terasa vor fi amplasate la etaj, de unde se poate contempla lacul in toata splendoarea lui.

bottom of page