top of page

TRAIAN 168

Restaurare locuinta
Detalii proiect:
 
- Sconstruita=115mp
- Sdesfasurata=180mp
Imobilul este nominalizat pe LMI din anul 2004 la pozitia 2132, cod B-II-m-B-19806, imobil sfarsit de secol XIX, prima jumatate de secol XX.

Aceasta locuinta a fost restaurata dupa indicatiile d-nei arh. Cezara Mucenic, istoric, in calitate de expert in monumente istorice cu specializari in cercetarea monumentelor istorice: A - studii, investigaţii, cercetarea şi evidenţa monumentelor istorice; G - inspecţia şi urmărirea comportării în timp a monumentelor istorice. Un exemplu este insasi rezolvarea finisajului fatadei. Acum un secol, regula de finisare a fatadelor caselor bucurestene era: soclul se tencuia cu cea mai rugoasa textura, campul cu o textura medie, iar detaliile se tencuiau cu ce mai fina. Culoarea preferata a bucurestenilor era nisipul - ceea ce am folosit si noi, atat in camp, cat si la detalii. Daca pare ca detaliile sunt mai deschise la culoare, acest fapt este datorat tocmai diferentei de textura pe care am descris-o mai sus. Eleganta si armonia fatadei sta in acest detaliu simplu, dar de mare efect.

Suntem foarte bucurosi ca am putut sa ajutam la salvarea acestei cladiri deosebite prin meseria noastra - cladirea fusese igrasiata datorita unei spalatorii de masini ce functiona in curte la un moment dat...

bottom of page