top of page

PROMENADA LIPSCANI

Studiu de amenajare urbana str. Smardan
Detalii proiect:
Cladirea hotelului 5* Doamnei 12=14000mp

Prin proiectul ce vizeaza cladirea situata pe Strada Doamnei nr. 12, in centrul istoric si cultural al capitalei Romaniei, se doreste cresterea acestei zone datorita functiunii exceptionale. Mai mult: este perceputa ca un reper in oras, unde se vor oferi servicii de nivelul marior orase europene care sa satisfaca o clientela internationala obisnuita deja cu anumite standarde.

In acest proiect sunt aplicate conceptele hotelului parizian (ex.- hotel Costes din Paris) care sunt diferite de conceptele hoteliere traditionale.

In afara de serviciile complexului oferite clientelei, este incurajata si socializarea. Astfel, clientii locali si externi se intalnesc pentru a se relaxa, pentru a face cumparaturi, pentru a savura meniuri internationale ce urmaresc deasemenea tendintele in moda, pentru a respira o atmosfera tipica unei capitate europene precum e Bucurestiul.

Conceptul functional exprimat in proiectul de arhitectura este concentrat in curtea centrala, in jurul careia se dezvolta toate activitatile, o sinergie intre spatii care se autoalimenteaza, astfel incat de la fiecare etaj pot fi percepute activitatile complexului, fapt cu siguranta foarte atractiv.

Vor fi recuperate elementele de pret ce definesc varsta si perioadele cladirii, asa cum sunt scara de onoare si luminatorul al caror stil va fi preluat in noile interioare pentru a crea uniformitate si un aer distins. Atmosfera va fi soft printr-un uz accentuat al vegetatiei in curte; familiaritate prin valuri, oglinzi, elemente clasice. Un rol important il vor avea luminile si sunetele ambientale care vor fi in acelasi ton, relaxante si senzuale, iar nucleul acestui sistem va fi lumina naturala filtrata prin curtea centrala.

Va fi un simbol si o revigorare a centrului istoric, punct de referinta in restaurarea spatiilor urbane – cafenele, relaxare, disco, soft lounch, baruri, restaurante...

Sala de conferinta, salile de reuniuni si centrul de afaceri sunt usor accesibile- la primul subsol, unde sunt si toate spatiile de serviciu si spatiile tehnice. La etajul 2, 3 si 4 sunt parcarile.

Pentru caracteristicile expuse mai sus, gandim ca aceasta operatiune este foarte importanta pentru oras, fiindca poate aduce in Romania o parte din clientela internationala care frecventeaza metropolele lumii care pot oferi motive de atractie deosebite.

bottom of page